desember 2016

Grovt fiberbrød

GROVT FIBERBRØD: 3 dl hvetekli 10 dl vann eller lettmelk 75 gram gjær 2-3 ts salt 2 ss olje 2 ss lys sirup 3,5 dl siktet rugmel 6 dl sammalt hvete fin ca. 1,5-1,6 liter hvetemel FREMG...

Finske fastelavnsboller

FINSKE FASTELAVNSBOLLER: 125 gram smør 3,5 dl melk 50 gram gjær 1 dl sukker  1 ts kardemomme 1 liter hvetemel PENSLING: 1 egg Litt melk FYLL OG PYNT: 3 dl kremfløte 200 g...

Vaniljesauskake med appelsin

VANILJESAUSKAKE MED APPELSIN 250 gram smør 500 gram sukker 1 liter ferdig vaniljesaus 850 gram hvetemel 6 ts bakepulver 3 ts vaniljesukker 2 dl presset appelsinsaft PYNT: Perlesukker...

Franske Macarons

FRANSKE MACARONS: 35 gram sukker 120 gram eggehvite, romtemperert 150 gram sukker, til sukkerlaken 1\2 dl vann, til sukkerlaken 150 gram mandelmel 150 gram melis eventuelt rosa konditorfar...

White Chocolate Coconut Brownies

WHITE CHOCOLATE COCONUT BROWNIES 300 gram hvit sjokolade 225 gram usaltet smør 329 gram sukker 100 gram lysebrunt sukker 5 egg, romtemperert 185 gram hvetemel 1\2 ts salt 2 ts vanilje- el...

Eggelikør

EGGELIKØR: 5 dl kaffefløte 300 g sukker 5 eggeplommer 1 ss vaniljesukker 3 dl vodka FREMGANGSMÅTE: 1. Kok opp kaffefløten og sukkeret. 2. Visp sammen vaniljesukkeret og eggeplommene. Ti...

Rufusbrød

RUFUSBRØD: 7 dl vann 200 gram sammalt rug, grov 1 kilo hvetemel 1 ss mørk sirup 100 gram solsikkekjerner 50 gram gjær 1 ss salt FREMGANGSMÅTE: 1. Varm vannet til ca. 30 °C. Bland&...

Peppernøtter

PEPPERNØTTER: 1 dl kremfløte 1 ts natron 125 g lys sirup 250 g sukker 125 g Melange margarin, smeltet finrevet skall av 1/2 sitron 1 ts nellik, malt 1 ts kanel, malt 1 ts ingefær, malt ...

Goro

GORO 2 egg 180 gram sukker 2 1\2 dl kremfløte 1\2 dl konjakk 1 ts revet sitronskall 500 gram smør 750 gram hvetemel FREMGANGSMÅTE: 1. Egg og sukker vispes i en halv time, og tilse...

Smultringer

SMULTRINGER: 3 egg 275 gram sukker 1,5 dl fløte 3 dl seterrømme 1,5 ts hornsalt 2 ts kardemomme 700 gram hvetemel FREMGANGSMÅTE: ca 50 stk Visp eggedosis av egg og sukker. Stivpisk flø...

Sjokoladebiter med mokkaglasur

SJOKOLADEBITER MED MOKKAGLASUR: 3 egg  2,5 dl sukker 3 ss kakao 1,5 ts bakepulver 1,5 ts vaniljesukker  3,5 dl hvetemel 1,5 dl vann 150 g smør MOKKAGLASUR: 100 g smør 5 s...

Kokosmakroner

KOKOSMAKRONER: 4 eggehviter 200 gram sukker 200 gram kokosmasse FREMGANGSMÅTE: 1. Ha eggehvite i en kjele og visp de lett sammen. Bland inn sukkeret og kokosmassen. 2. Sett kjelen må midd...

Søt gjærdeig (grunnoppskrift)

SØT GJÆRDEIG (GRUNNOPPSKRIFT) 1 kilo hvetemel 2 ts kardemomme 120 gram sukker 6 dl melk 50 gram gjær 140 gram margarin FREMGANGSMÅTE: 1. Smelt smøret og tilsett melk. Varm opp til ...

Favorittkake

FAVORITTKAKE: 8 egg 4 kopper sukker 4 kopper mel 4 ts bakepulver 2 ts vaniljesukker  2 kopper melk 4 ss smør 1\2 ss mandeldråper 3 ss sitrondråper FREMGANGSMÅTE: 1. Pisk egg og ...

Eggloff

EGGLOFF: 5 dl melk 1 kg mel 1 ss havsalt 1 ts sukker 2 egg 50 gram gjær 150 gram smør FREMGANGSMÅTE: Bruk romtempererte råvarer. Varm melken til ca. 30°C. Bland alle ingrediensene, me...
Bakerlyst

Bakerlyst

18, Trondheim

Blogg om baking osv

Kategorier

Arkiv

hits