mars 2017

Tynnlefser med klining

TYNNLEFSER MED KLINING 2 1\2 dl kefir 50 g sukker 1 1\2 ts bakepulver 1 1\2 ts hornsalt 50 g smør 370 g hvetemel KLINING: 100 g romtemperert smør 100 g sukker 1\2 dl fløte FREMGA...

Grovt knekkebrød

GROVT KNEKKEBRØD: 40 g sammalt hvete, grov 25 g lettkokte havregryn 20 g kruskakli 30 g sesamfrø 40 g solsikkekjerner 20 g linfrø 1 ts bakepulver 1\4 ts salt 2 1\2 dl vann FREMGANGSMÅ...

Sveler

SVELER: 125 g sukker 1 ts natron 1 ts hornsalt 300 g siktet hvetemel 50 g smør 3 egg 1\2 l kulturmelk FREMGANGSMÅTE: Bland alt det tørre. Smelt smøret og la det bli lunkent. Visp eggen...

Hva er forhev?

HVA ER FORHEV? Som skålding er forheving et annet triks fra den klassiske baketradisjonen som var i ferd med å dø ut, men som nå er på full fart inn igjen. Helt enkelt sagt handler forheving om å ...

Parmesankuler

PARMESANKULER 1 1\2 dl vann (Ca. 25°C) 10 g fersk gjær 250 g gjær 1\2 ts salt Rikelig med revet parmesan å strø over Paprikapulver eller kajennepepper til dekor FREMGANGSMÅTE: Rør gjære...

Ostemuffins

OSTEMUFFINS 4 egg 200 g revet gulost 1 ts paprikapulver 1 ts salt 300 g rømme 300 g hvetemel 1 1\2 ts bakepulver FREMGANGSMÅTE: Rør sammen egg, ost, krydder, salt og rømme. Tilsett hve...

Ankerstokk

ANKERSTOKK 3 1\2 dl vann 20 g fersk gjær 40 g mørk sirup 1 ts salt 200 g siktet hvetemel 250 g siktet rug, fin 100 g sammalt hvete, fin FREMGANGSMÅTE: 1. Rør gjæren ut i vannet og blan...

Smuldrepai med epler

SMULDREPAI MED EPLER 100 gram hele, lettkokte havregryn 100 gram hvetemel 100 gram saltet smør, romtemperert  100 gram melis 3 epler 3 ss sukker 1 ts kanel 1\2 sitron FREMGANGSMÅTE...
Bakerlyst

Bakerlyst

19, Trondheim

Blogg om baking osv

Kategorier

Arkiv

hits