februar 2017

Langtidshevet grovbrød med tyttebær

LANGTIDSHEVET GROVBRØD MED TYTTEBÆR 3 dl vann 5 gram fersk gjær 250 gram siktet hvetemel 100 gram sammalt grov hvete 1 1\2 ss hveteflak 1 ss solsikkefrø 1 ts salt 80 gram tyttebær FREM...

SURDEIG - De aller beste brødene

Surdeig er baking på sitt aller fineste. Det krever riktignok bittelitt ekstra innsats, først for å dyrke fram surdeigen, så for å holde den ved like mellom bakeøktene. I tillegg er surdeigsbaking ...

Flatbrød

FLATBRØD: 200 gram hvetemel 100 gram sammalt rug, fin 75 gram sammalt hvete, grov 2 1\2 dl vann 1 ts salt Byggmel til utkjevling FREMGANGSMÅTE: 1. Bland alle ingrediensene og elt dem go...

Bruk mindre gjær i gjærbaksten

De aller fleste av oss bruker mye mer gjær i gjærbaksten enn nødvendig. Det går ikke minst ut over smaken på brødet, både fordi all gjæren ikke gir deigen tid til å modne tilstrekkelig, og fordi de...

Sitroncupcakes med lakriskrem

SITRONCUPCAKES MED LAKRISKREM: 3 egg 2,5 dl sukker 1 ts vaniljesukker 100 g smør 1 dl melk 2 ts bakepulver 3,5 dl hvetemel saft og skall av 1 sitron LAKRISKREM: 3 dl kremfløte 4 gu...

Nøttekake

NØTTEKAKE (CØLIAKI OG MELKEFRI): 250 gram mandler 2 1\2 dl melis eller sukker 4 egg Pynt og fyll: 3 dl vispet kremfløte (melkefri) Pynt med friske bær og urter FREMGANGSMÅTE: 1.&nbs...

Blåbærkake i langpanne med sitron

BLÅBÆRKAKE I LANGPANNE MED SITRON  400 gram smør 400 gram ekte marsipan  300 gram sukker 1 ss vaniljesukker 2 sitroner  10 egg 4 ts bakepulver 350 gram hvetemel 250 gram s...
Bakerlyst

Bakerlyst

19, Trondheim

Blogg om baking osv

Kategorier

Arkiv

hits