januar 2017

Havregrynsboller med rosiner

HAVREGRYNSBOLLER MED ROSINER 50 g gjær 150 g smør 6 dl melk 200 g havregryn (små, lettkokte) 1,5 dl sukker 2 ts kardemomme 700 g hvetemel 2 dl rosiner FYLL: 3-5 dl vaniljekrem PY...

Grove energiboller

GROVE ENERGIBOLLER 100 g gjær 200 g smør 5 dl melk 2 dl sukker 1 ts kardemomme 1 dl solsikkekjerner 1 dl gresskarkjerner 90 g rosiner 800 g grovbakstmel  (evtl litt hvetemel til ut...

Ostesnurrer med hvitløk og urter

OSTESNURRER MED HVITLØK OG URTER: 100 gram smør 4 fedd hvitløk 3,5 dl melk 50 gram gjær 2 ts sukker 1 ts salt 1 liter hvetemel FYLL OG PYNT: 150 gram smør 1 bunt ferske krydderurter...

Bondekaker (Glutenfri, eggfri, laktosefri)

BONDEKAKER: 150 g sukker 1 dl sukker 2 ss mørk sirup 1 dl mandler, hakket 4 dl Semper miks, Semper fin miks eller Semper Lavprotein Miks FREMGANGSMÅTE: 1. Rør smør, sukker og sirup hvitt...

Sjokolade- og bananbrød

SJOKOLADE- OG BANANBRØD 3 godt modne bananer 125 g smør 2 ss kakao 150 g brunt sukker 1 egg 1 ts vaniljeekstrakt 1 ts natron 150 g hvetemel 150 g kokesjokolade FREMGANGSMÅTE: 1. Mos ...

Havrecookies Uten egg, melk, hvete og gluten

Ingredienser 1 kopp melkefri melange 1 kopp brunt råsukker (ikke det mørkebrune) 1 kopp vanlig sukker 4 kopper havregryn, lettkokte eller glutenfrie 1/2 ss bakepulver 1/2 ss natron 1ss vani...

Sjokoladerullekake med smørkrem

SJOKOLADERULLEKAKE MED SMØRKREM: 3 egg 1,5 dl sukker 3\4 dl potetmel 2 ss kakaopulver 1 ts bakepulver SMØRKREM: 100 gram bremykt 1,5 dl melis 2 eggeplommer 2 ts vaniljesukker FRE...

Litt om desserter

Her kommer noen punkter om desserter: Vi deler dessertene inn i ulike grupper, og det er: Kalde desserter, Varme desserter, Is desserter og Dessertsauser. Kalde desserter kan for eksempel være:...

Karamellpudding

KARAMELLPUDDING: 80 gram sukker (til glasering av formen) 5 dl kremfløte 50 gram sukker 1 vaniljestang 2 egg 2 eggeplommer FREMGANGSMÅTE: 1. Sukker has i formen og brunes lett direkte i...

Et viktig hevemiddel for baking

Dette er et innlegg som handler om et viktig hevemiddel for baking, og det er Gjær. Gjær er en levende organisme og gjær brukes til ulike gjærdeiger og er med på å heve brødene og gjærbaksten. De...
Bakerlyst

Bakerlyst

18, Trondheim

Blogg om baking osv

Kategorier

Arkiv

hits