Gjærbakst

Bruk mindre gjær i gjærbaksten

De aller fleste av oss bruker mye mer gjær i gjærbaksten enn nødvendig. Det går ikke minst ut over smaken på brødet, både fordi all gjæren ikke gir deigen tid til å modne tilstrekkelig, og fordi de...

Havregrynsboller med rosiner

HAVREGRYNSBOLLER MED ROSINER 50 g gjær 150 g smør 6 dl melk 200 g havregryn (små, lettkokte) 1,5 dl sukker 2 ts kardemomme 700 g hvetemel 2 dl rosiner FYLL: 3-5 dl vaniljekrem PY...

Grove energiboller

GROVE ENERGIBOLLER 100 g gjær 200 g smør 5 dl melk 2 dl sukker 1 ts kardemomme 1 dl solsikkekjerner 1 dl gresskarkjerner 90 g rosiner 800 g grovbakstmel  (evtl litt hvetemel til ut...

Ostesnurrer med hvitløk og urter

OSTESNURRER MED HVITLØK OG URTER: 100 gram smør 4 fedd hvitløk 3,5 dl melk 50 gram gjær 2 ts sukker 1 ts salt 1 liter hvetemel FYLL OG PYNT: 150 gram smør 1 bunt ferske krydderurter...

Et viktig hevemiddel for baking

Dette er et innlegg som handler om et viktig hevemiddel for baking, og det er Gjær. Gjær er en levende organisme og gjær brukes til ulike gjærdeiger og er med på å heve brødene og gjærbaksten. De...

Finske fastelavnsboller

FINSKE FASTELAVNSBOLLER: 125 gram smør 3,5 dl melk 50 gram gjær 1 dl sukker  1 ts kardemomme 1 liter hvetemel PENSLING: 1 egg Litt melk FYLL OG PYNT: 3 dl kremfløte 200 g...

Søt gjærdeig (grunnoppskrift)

SØT GJÆRDEIG (GRUNNOPPSKRIFT) 1 kilo hvetemel 2 ts kardemomme 120 gram sukker 6 dl melk 50 gram gjær 140 gram margarin FREMGANGSMÅTE: 1. Smelt smøret og tilsett melk. Varm opp til ...
Bakerlyst

Bakerlyst

19, Trondheim

Blogg om baking osv

Kategorier

Arkiv

hits