Baking

Baci di dama

BACI DI DAMA: 200 g smør 150 g sukker 180 g hvetemel 150 g mandler 1 Ts mandelessens 100 g kokesjokolade FREMGANGSMÅTE: Pisk mykt smør og sukker sammen. Bland i hvetemel, malte mandler&...

Tynnlefser med klining

TYNNLEFSER MED KLINING 2 1\2 dl kefir 50 g sukker 1 1\2 ts bakepulver 1 1\2 ts hornsalt 50 g smør 370 g hvetemel KLINING: 100 g romtemperert smør 100 g sukker 1\2 dl fløte FREMGA...

Grovt knekkebrød

GROVT KNEKKEBRØD: 40 g sammalt hvete, grov 25 g lettkokte havregryn 20 g kruskakli 30 g sesamfrø 40 g solsikkekjerner 20 g linfrø 1 ts bakepulver 1\4 ts salt 2 1\2 dl vann FREMGANGSMÅ...

Sveler

SVELER: 125 g sukker 1 ts natron 1 ts hornsalt 300 g siktet hvetemel 50 g smør 3 egg 1\2 l kulturmelk FREMGANGSMÅTE: Bland alt det tørre. Smelt smøret og la det bli lunkent. Visp eggen...

Hva er forhev?

HVA ER FORHEV? Som skålding er forheving et annet triks fra den klassiske baketradisjonen som var i ferd med å dø ut, men som nå er på full fart inn igjen. Helt enkelt sagt handler forheving om å ...

Parmesankuler

PARMESANKULER 1 1\2 dl vann (Ca. 25°C) 10 g fersk gjær 250 g gjær 1\2 ts salt Rikelig med revet parmesan å strø over Paprikapulver eller kajennepepper til dekor FREMGANGSMÅTE: Rør gjære...

Ostemuffins

OSTEMUFFINS 4 egg 200 g revet gulost 1 ts paprikapulver 1 ts salt 300 g rømme 300 g hvetemel 1 1\2 ts bakepulver FREMGANGSMÅTE: Rør sammen egg, ost, krydder, salt og rømme. Tilsett hve...

SURDEIG - De aller beste brødene

Surdeig er baking på sitt aller fineste. Det krever riktignok bittelitt ekstra innsats, først for å dyrke fram surdeigen, så for å holde den ved like mellom bakeøktene. I tillegg er surdeigsbaking ...
hits