Fløterand

FLØTERAND

  • 10 plater gelatin
  • 1 liter kremfløte
  • 200 g sukker
  •  2 ss vaniljesukker
  • 1 vaniljestang
  • 0,5 dl kokende vann

FREMGANGSMÅTE:

1. Start med å bløtlegge gelatinplatene i kaldt vann i 10 minutter.
2. Pisk kremfløte og sukker til bløt krem (kremen skal ikke piskes alt for stiv).
3. Skrap ut frøene fra vaniljestangen og bland dette godt inn i kremen sammen med vaniljesukkeret.
4. Klem vannet ut av de bløtlagte gelatinplatene og løs dem opp i 0,5 dl kokende vann. Avkjøl til gelatinblandingen er lunken, men fortsatt helt flytende, og hell den deretter i kremen i en tynn stråle mens du rører godt med en ballongvisp.
5. Finn frem en rund, glatt randform som rommer 1,5 liter og skyll den raskt med kaldt vann. Hell kremblandingen i formen. Sett formen i fryseren i noen timer eller i kjøleskapet over natten så fromasjen stivner.
6. Før servering hvelves fromasjen over på et serveringsfat.



 

2 kommentarer

elisebr

20.04.2017 kl.15:16

Så god den så ut! :)

Victoria Larsen

20.04.2017 kl.15:26

Ser kjempe god ut!! :)

Skriv en ny kommentar

Bakerlyst

Bakerlyst

19, Trondheim

Blogg om baking osv

Kategorier

Arkiv

hits