Tynnlefser med klining

TYNNLEFSER MED KLINING

  • 2 1\2 dl kefir
  • 50 g sukker
  • 1 1\2 ts bakepulver
  • 1 1\2 ts hornsalt
  • 50 g smør
  • 370 g hvetemel

KLINING:

  • 100 g romtemperert smør
  • 100 g sukker
  • 1\2 dl fløte

FREMGANGSMÅTE:
1. Ha melken i en bolle. Tilsett bakepulver, hornsalt og sukker, og bland det godt sammen. Smelt smøret og la det bli kaldt, men fortsatt flytende. Tilsett smøret og melet og elt alt sammen til en fast deig, enten for hånd eller i kjøkkenmaskin på lav til middels hastighet. La deigen hvile i ca. 30 minutter.
2. Del deigen i emner og kjevle dem så tynt du klarer, ca. 2 mm er passe. Bruk godt med del så ikke lefsa setter seg fast. Tilpass størrelsen på emnene ut fra hvor stor takke eller panne du skal steke dem på. Stek lefser på takke eller i tørr jernpanne til de får fin farge på undersiden. Stek dem på begge sider. Pass på å regulere varmen slik at de ikke blir brent. Oppbevar ferdigstekte lefser i en bunke under et klede slik at de ikke tørker.
3. Bland alle ingrediensene til kliningen godt. Ta kald lefse, smør et tynt lag klining på lefsa. Legg en annen lefse oppå kliningen. Kutt lefsene i trekanter.

VARIASJON: Bytt ut fløten i kliningen med litt kanel, det smaker også nydelig.
KOKKETIPS: De nedkjølte lefsene kan fort bli litt tørre. Da kan det være lurt å fukte dem med litt vann før du smører dem med klining, slik at de blir litt mykere og lett kan bøyes.



 

Én kommentar

Victoria Larsen

06.03.2017 kl.15:23

Ser kjempe godt ut! :D

Skriv en ny kommentar

Bakerlyst

Bakerlyst

19, Trondheim

Blogg om baking osv

Kategorier

Arkiv

hits