Parmesankuler

PARMESANKULER

  • 1 1\2 dl vann (Ca. 25°C)
  • 10 g fersk gjær
  • 250 g gjær
  • 1\2 ts salt
  • Rikelig med revet parmesan å strø over
  • Paprikapulver eller kajennepepper til dekor

FREMGANGSMÅTE:
Rør gjæren godt ut i vannet. Ha mel og salt og elt den godt sammen til en smidig deig, for hånd eller i ca. 5 minutter i kjøkkenmaskin. Dekk deigen med et klede eller med plast, og sett den til heving på en lun plass til den er blitt dobbelt så stor (Ca. 1 time).
Rull deigen til en lang pølse. Kutt små biter av deigen og form dem til små kuler som du setter på et bakebrett med bakepapir. Pensle med vann og strø revet parmesan over. Dryss med paprikapulver eller kajennepepper. Sett kulene til heving under et klede til de blir dobbelt så store, ca. 1 time. 
Sett kulene i ovnen på 230°C til de blir gylne og høres hule ut når du banker på dem (ca. 10 minutter). Ta ut og avkjøl. Følg med, de kan fort bli for mye stekt.



 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Bakerlyst

Bakerlyst

19, Trondheim

Blogg om baking osv

Kategorier

Arkiv

hits