Ankerstokk

ANKERSTOKK

  • 3 1\2 dl vann
  • 20 g fersk gjær
  • 40 g mørk sirup
  • 1 ts salt
  • 200 g siktet hvetemel
  • 250 g siktet rug, fin
  • 100 g sammalt hvete, fin

FREMGANGSMÅTE:
1. Rør gjæren ut i vannet og bland alle ingrediensene sammen i en kjøkkenmaskin. Elt i ca. 5 minutter på lav hastighet til deigen slipper bollen. Dekk deigen med plast og la den heve til dobbel størrelse, ca. 1 time.
2. Ha deigen på en melet bakeplate. Dra den forsiktig ut som en firkant, trykk eventuelt litt for å få den flatere. Brett så hvert hjørne inn mot midten som på en konvolutt. Er deigen fortsatt litt slapp, strekker du ut og gjentar brettingen. La deigen hvile i ca. 5 minutter før du trykker den forsiktig flat og ruller den sammen til et brød. Ha brødet i en smurt brødform. Dryss litt rugmel på toppen av brødet og sett det til heving under et klede til det blir sobbelt så stort. Dette kan ta fra 1 til 2 timer, avhengig av hvor varmt det er i rommet.
3. Stek brødet på 200°C til det blir gyllent og høres hult ut når du banker på det, det tar ca. 1 time. Ta det ut og avkjøl på rist. Brødet må avkjøles helt før det skjæres opp.



 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Bakerlyst

Bakerlyst

19, Trondheim

Blogg om baking osv

Kategorier

Arkiv

hits