Smuldrepai med epler

SMULDREPAI MED EPLER

  • 100 gram hele, lettkokte havregryn
  • 100 gram hvetemel
  • 100 gram saltet smør, romtemperert 
  • 100 gram melis
  • 3 epler
  • 3 ss sukker 1 ts kanel
  • 1\2 sitron

FREMGANGSMÅTE:
1. Smuldrepaien: Bland alle ingrediensene godt i en bolle, bruk gjerne fingrene til å kna med så du får most alt ordentlig sammen.
2. Forvarm stekeovnen til 180°C. Skrell eplene og ta ut kjernehusene. Kutt dem i skiver og legg dem i en ildfast form. Strø på sukker og kanel. Vask sitronen og rasp det gule skallet over eplene. Press sitronsaften over. Fordel smuldredeigen på eplene og sett formen i ovnen. Stek smuldrepaien til toppen er gyllen, det tar 20-30 minutter. Server kaken varm eller lun, og hvis du har tid, med pisket krem eller vaniljesaus, alternativet med en skje is eller en klatt røme eller creme fraiche. 



 

2 kommentarer

lisarorvik

01.03.2017 kl.07:23

Dette så utrolig godt ut :)

Victoria Larsen

01.03.2017 kl.08:32

Ser kjempe godt ut! :D

Skriv en ny kommentar

Bakerlyst

Bakerlyst

19, Trondheim

Blogg om baking osv

Kategorier

Arkiv

hits