Langtidshevet grovbrød med tyttebær

LANGTIDSHEVET GROVBRØD MED TYTTEBÆR

  • 3 dl vann
  • 5 gram fersk gjær
  • 250 gram siktet hvetemel
  • 100 gram sammalt grov hvete
  • 1 1\2 ss hveteflak
  • 1 ss solsikkefrø
  • 1 ts salt
  • 80 gram tyttebær

FREMGANGSMÅTE:

Rør gjæren ut i vannet. Elt alt bortsett fra tyttebærene godt sammen i en kjøkkenmaskin med grind på lav til middels hastighet (ca. 5 minutter). Deigen skal være klissete. Rør forsiktig inn til slutt. Legg deigen i en godt smurt brødform, bruk en slikkepott eller lignende og press den ned og ut i kantene. Sett den til heving under klede i ca. 10-12 timer til den blir dobbelt så stor. Stek brødet på 200°C i ca. 55 minutter til det høres hult ut når du banker på det. De siste 10 minuttene skal det steke uten form. Avkjøl på rist.

VARIASJON: Bytt ut tyttebærene med kreklingbær som du har tørket forsiktig i ovnen, for et enda mer vilt og vaskeekte norsk villmarksbrød. 



 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Bakerlyst

Bakerlyst

19, Trondheim

Blogg om baking osv

Kategorier

Arkiv

hits