Flatbrød

FLATBRØD:

  • 200 gram hvetemel
  • 100 gram sammalt rug, fin
  • 75 gram sammalt hvete, grov
  • 2 1\2 dl vann
  • 1 ts salt
  • Byggmel til utkjevling

FREMGANGSMÅTE:
1. Bland alle ingrediensene og elt dem godt sammen. La deigen få hvile i 1-2 timer. Den kan også lages dagen før og oppbevares i kjøleskap.
2. Del deigen i emner og kjevle dem så tynt du klarer. Bruk godt med mel slik at de ikke setter seg fast. Tilpass størrelsen på emnene ut fra hvor stor takke eller panne du skal steke dem på. Har du ikke takke, kan du steke i en tørr jernpanne, så får flatbrødene fin farge. Stek dem på begge sider, og pass på å regulere varmen slik at de ikke blir brent.



 

Én kommentar

Victoria Larsen

25.02.2017 kl.18:34

Ser kjempe gode ut! :D

Skriv en ny kommentar

Bakerlyst

Bakerlyst

19, Trondheim

Blogg om baking osv

Kategorier

Arkiv

hits