Sitroncupcakes med lakriskrem

SITRONCUPCAKES MED LAKRISKREM:

  • 3 egg
  • 2,5 dl sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 100 g smør
  • 1 dl melk
  • 2 ts bakepulver
  • 3,5 dl hvetemel
  • saft og skall av 1 sitron

LAKRISKREM:

  • 3 dl kremfløte
  • 4 gule kick-karameller

FREMGANGSMÅTE:
1. Pisk egg og sukker til eggedosis. Pisk inn vaniljesukker. Smelt smøret og bland med melken. Sikt mel og bakepulver. Rør smørmelken i deigen vekselsvis med det tørre. Vend til slutt i presset sitronsaft og revet sitronskall.
2. Sett papirformer i muffinsbrett og fyll deigen i formene så de blir 2/3 fulle. 
3. Stekes midt i ovnen ved 175°C i ca 15 min. Avkjøles helt.
4. Kok opp kremfløten i en kjele. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelte Kick-karameller. Rør til lakriskaramellen har løst seg helt opp. Dette tar litt tid, så vær tålmodig. Avkjøl lakrisfløten i kjøleskapet til den er helt kald (eventuelt i kjøleskapet over natten).
5. Pisk opp den kalde fløten med elektrisk håndmikser til en luftig krem (NB! ikke pisk for mye - det tar bare noen sekunder).
6. Fyll lakriskremen i en kakesprøyte og sprøyt topper på hver cupcakes



 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Bakerlyst

Bakerlyst

19, Trondheim

Blogg om baking osv

Kategorier

Arkiv

hits