Blåbærkake i langpanne med sitron

BLÅBÆRKAKE I LANGPANNE MED SITRON

  •  400 gram smør
  • 400 gram ekte marsipan 
  • 300 gram sukker
  • 1 ss vaniljesukker
  • 2 sitroner 
  • 10 egg
  • 4 ts bakepulver
  • 350 gram hvetemel
  • 250 gram store blåbær 

Glasur:

  • 300 gram melis
  • 3-4 ss sitronsaft
  • 150 gram store blåbær

FREMGANGSMÅTE:

1. Del opp råmarsipanene i biter og ha i en food processor sammen med romtemperert smør. Kjør blandingen sammen til en kremete, klumpfri masse. Tilsett sukker, vaniljesukker og revet sitronskall og presset saft fra begge sitronene. Kjør videre til alt blandes godt. Tilsett deretter eggene, et par om gangen, slik at deigen blandes gradvis og blir jevn og klumpfri.
2. Ha dette i en bakebolle. Sikt mel og bakepulver og bland dette inn i deigen for hånd. Ikke rør mer enn nødvendig for å få deigen godt blandet. Vend til slutt inn hele blåbær.
3. Fordel deigen jevnt utover i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm).
4. Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i 40-45 minutter, eller til kaken er gjennomstekt i midten. Ta kaken ut av ovnen og la den avkjøles helt i langpanne.
5. Hvelv kaken ut av langpannen og dra av bakepapiret.
6. Rør sammen melis og presset sitronsaft til en passe tykk melisglasur. Ringle dette over kaken. Renskjær kantene på kaken og del kaken deretter opp i firkanter. Pynt hvert kakestykke med noen ferske blåbær.



 

 

Én kommentar

Pernille

13.02.2017 kl.07:02

Denne kaken hørtes veldig god ut :)

Skriv en ny kommentar

Bakerlyst

Bakerlyst

19, Trondheim

Blogg om baking osv

Kategorier

Arkiv

hits