Havregrynsboller med rosiner

HAVREGRYNSBOLLER MED ROSINER

  • 50 g gjær
  • 150 g smør
  • 6 dl melk
  • 200 g havregryn (små, lettkokte)
  • 1,5 dl sukker
  • 2 ts kardemomme
  • 700 g hvetemel
  • 2 dl rosiner

FYLL:

  • 3-5 dl vaniljekrem

PYNT:

  • 1 egg
  • 1 ss melk
  • 1 dl havregryn

FREMGANGSMÅTE:
1. Smuldre opp gjæren i en bakebolle. Smelt smøret. Bland melken i smøret og varm opp blandingen til den er lunken (fingervarm, det vil si ca. 37 °C). Ha litt av smørmelken i bakebollen og løs opp gjæren i dette. Tilsett resten av smørmelken, havregryn, sukker og kardemomme. Begynn så å blande i det meste av melet til en jevn deig.
2. La deigen heve lunt og tildekket i ca. 1 time.
3. Ha deigen på bakebordet sammen med resten av melet og kna deigen smidig. Del deigen i 24 like store emner og kna noen rosiner inn i hver.
4. Hvis du i tillegg vil fylle bollene med vaniljekrem, klemmer du emnene flate og legger på en stor teskje vaniljekrem. Dra deigen over vaniljekremen og snurt sammen skjøten på undersiden av bollene. Trill bollene jevne og sett dem på 2 stekeplater dekket med bakepapir. La bollene etterheve godt i ca. 40 minutter.
5. Pisk sammen egg og melk med en gaffel. Pensle eggeblandingen jevnt over bollene og dryss over store havregryn til pynt.
6. Stek bollene midt i ovnen ved 225 °C i ca. 10 minutter, til de er gylne i fargen og gjennomstekte.



 

Én kommentar

elisebr

28.01.2017 kl.12:51

Så godt det så ut! :)

Skriv en ny kommentar

Bakerlyst

Bakerlyst

18, Trondheim

Blogg om baking osv

Kategorier

Arkiv

hits