Grove energiboller

GROVE ENERGIBOLLER

  • 100 g gjær
  • 200 g smør
  • 5 dl melk
  • 2 dl sukker
  • 1 ts kardemomme
  • 1 dl solsikkekjerner
  • 1 dl gresskarkjerner
  • 90 g rosiner
  • 800 g grovbakstmel 
  • (evtl litt hvetemel til utbaking)

FREMGANGSMÅTE:
1. Smuldre gjæren i en bolle. Smelt smøret i en kjele. Tilsett melken og varm opp til smørmelken er lunken (37°C). Løs opp gjæren i væsken. Tilsett så sukker, kardemomme, rosiner, solsikkekjerner og gresskarkjerner og deretter det grove melet til en jevn deig. Deigen kan virke litt klissete, men la den bare være slik, dette bedrer seg etter hevingen. La deigen heve lunt i godt og vel en time.
2. Trill ut deigen til store, runde boller som legges på bakepapirdekkede stekeplater. Bruk her eventuelt litt ekstra hvetemel hvis deigen fortsatt virker klissete, men jo mindre mel jo luftigere boller. Etterhev bollene. Pensle over med sammenpisket egg og dryss over ulike typer frø til pynt.
3. Stek bollene midt i ovnen ved 200°C i ca 20 min til bollene er gyldne og gjennomstekte.


 

Én kommentar

elisebr

28.01.2017 kl.12:50

Nam! :)

Skriv en ny kommentar

Bakerlyst

Bakerlyst

18, Trondheim

Blogg om baking osv

Kategorier

Arkiv

hits