Ostesnurrer med hvitløk og urter

OSTESNURRER MED HVITLØK OG URTER:

  • 100 gram smør
  • 4 fedd hvitløk
  • 3,5 dl melk
  • 50 gram gjær
  • 2 ts sukker
  • 1 ts salt
  • 1 liter hvetemel

FYLL OG PYNT:

  • 150 gram smør
  • 1 bunt ferske krydderurter
  • 400 gram Jarlsberg
  • 1 ss maldonsalt

FREMGANGSMÅTE:
1. Smelt smøret i en kjele. Press hvitløksfeddene oppi smøret og la smøret koke sammen med hvitløken i ca 1 minutt (men ikke så lenge at smøret begynner å bli brunt). Ta kjelen av platen og tilsett den kalde melken. Blandingen skal da kjennes lunken.
2. Smuldre gjæren i en bakebolle og tilsett væsken. Rør til gjæren har løst seg opp. Tilsett sukker og salt. Bland deretter i hvetemelet litt og litt og elt du får en jevn og glatt deig. La deigen heve lunt til dobbel størrelse.
3. Smelt imens smøret til fyllet i en skål. Klipp opp krydderurtene og bland med det smeltede smøret. Riv Jarlsberg til fyllet. 
4. Når deigen er ferdig hevet, kjevles den ut til et stort rektangel. Pensle over med godt over halvparten av urtesmøret. Dryss deretter over rikelig med revet Jarlsberg.
5. Rull sammen leiven fra langsiden så du får en fast rull. Skjær rullen opp i skiver som er ca 2,5 cm tykke (det skal bli ca 16 stk). Fordel snurrene på to bakepapirdekkede stekeplater. Pensle over snurrene med resten av urtesmøret. Legg på resten av den revne osten. Dryss til slutt litt maldonsalt over hver av ostebollene.
6. Etterhev snurrene i 20 minutter, og stek dem deretter midt i ovnen ved 220°C i ca 15 minutter. Ostesnurrene er ferdigstekte når de er gjennomstekte og gylne på overflaten.



 

2 kommentarer

finnebalansenilivet

25.01.2017 kl.17:16

Så godt det ser ut :)

Sandra Marie

25.01.2017 kl.17:25

ser veldig godt ut :)

Skriv en ny kommentar

Bakerlyst

Bakerlyst

18, Trondheim

Blogg om baking osv

Kategorier

Arkiv

hits