Sjokolade- og bananbrød

SJOKOLADE- OG BANANBRØD

  • 3 godt modne bananer
  • 125 g smør
  • 2 ss kakao
  • 150 g brunt sukker
  • 1 egg
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 1 ts natron
  • 150 g hvetemel
  • 150 g kokesjokolade

FREMGANGSMÅTE:
1. Mos bananene. Smelt smøret og bland i kakaopulveret så det løser seg godt opp. Rør sjokoladesmøret inn i bananmosen. Bland deretter i brunt sukker, sammenvispet egg, vaniljeekstrakt og natron - og deretter hvetemelet.
2. Hakk kokesjokoladen grovt og vend sjokoladebitene inn i deigen til slutt.
3. Smør en avlang form som rommer 1,5 liter og legg bakepapir i bunnen. Fordel deigen i formen.
4. Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca 50-60 minutter, eller til du ser med en kakenål at kaken er gjennomstekt i midten. La kaken avkjøles litt i formen før den løftes ut og deles i skiver.



 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Bakerlyst

Bakerlyst

18, Trondheim

Blogg om baking osv

Kategorier

Arkiv

hits