Karamellpudding

KARAMELLPUDDING:

  • 80 gram sukker (til glasering av formen)
  • 5 dl kremfløte
  • 50 gram sukker
  • 1 vaniljestang
  • 2 egg
  • 2 eggeplommer

FREMGANGSMÅTE:
1. Sukker has i formen og brunes lett direkte i formen på middels varm plate (bruk gjerne en brødform av metall)
2. Sukker, fløte og vanilje kokes opp.
3. Egg og eggeplommer piskes sammen.
4. Fløteblandingen piskes forsiktig inn i eggene.
5. Blandingen siktes over i formen.
6. Stekes i vannbad i ovnen ved ca. 120°C i ca. 2 timer.
7. Puddingen er ferdig når den kjennes fast ut.
8. La puddingen stå kaldt i minst en dag.
9. Server med vaniljesaus eller frukt.



 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Bakerlyst

Bakerlyst

18, Trondheim

Blogg om baking osv

Kategorier

Arkiv

hits