Grovt fiberbrød

GROVT FIBERBRØD:

  • 3 dl hvetekli
  • 10 dl vann eller lettmelk
  • 75 gram gjær
  • 2-3 ts salt
  • 2 ss olje
  • 2 ss lys sirup
  • 3,5 dl siktet rugmel
  • 6 dl sammalt hvete fin
  • ca. 1,5-1,6 liter hvetemel

FREMGANGSMÅTE:
1. Ha hvetekliet i en bolle. Varm vann\melk til 37°C. Hell det meste av væsken over kliet.
2. Rør ut gjæren i resten av væsken. Bland dette sammen med kliet, salt, olje og sirup.
3. Tilsett rugmel, sammalt mel og et meste av hvetemelet.
4. Arbeid deigen sammen til den blir smidig og slipper bollen.
5. Dekk til bollen og la deigen heve i ca. 45 minutter.
6. Elt inn resten av melet. Fordel deigen til to glatte brød. Legg brødene i smurte brødformer som rommer ca. 2 liter.
7. Etterhev brødene under et klede i ca. 30 minutter.
8. Stekes på nederste rille ved 200°C i ca. 15 minutter. Flytt brødene opp en rille og stek brødene videre i 45 minutter.
9. Hvelv brødene ut på en rist og avkjøl brødene før servering.



 

2 kommentarer

Helle

28.12.2016 kl.10:49

Det så kjempegodt ut !

Susanna

28.12.2016 kl.10:50

Ser jättegott ut :)

Skriv en ny kommentar

Bakerlyst

Bakerlyst

18, Trondheim

Blogg om baking osv

Kategorier

Arkiv

hits