Finske fastelavnsboller

FINSKE FASTELAVNSBOLLER:

  • 125 gram smør
  • 3,5 dl melk
  • 50 gram gjær
  • 1 dl sukker 
  • 1 ts kardemomme
  • 1 liter hvetemel

PENSLING:

  • 1 egg
  • Litt melk

FYLL OG PYNT:

  • 3 dl kremfløte
  • 200 gram ekte marsipan
  • Melisdryss

FREMGANGSMÅTE:
1. Smelt smøret og ha i melken. Varm opp til lunken (37°C). Rør ut gjæren i væsken. Tilsett sukker, kardemomme og det meste av hvetemelet til du får en løs deig. Hev deigen i 45 minutter.
2. Kna sammen deigen med resten av hvetemelet. Trill ut 10 store boller. Sett dem på stekeplater dekket med bakepapir. Etterhev bollene i 10 min. Pensle over bollene med egg som er vispet lett sammen med en skvett melk.
3. Stek bollene midt i ovnen ved 225°C i 10-15 min, til bollene er gyldne og gjennomstekte. Avkjøl bollene til de er helt kalde.
4. Før servering skjærer man av et lokk på bollene. Pisk kremfløten til stiv krem. Legg marsipanskiver på bunnen av bollene. Legg på en god klatt med pisket krem. Sikt melis over toppene av bollene og legg på til slutt.

TIPS:

  • Jeg bruker marsipan som finnes i de aller fleste matvarebutikkene. Man kan også bruke ekte marsipan fra Odense.
  • Det er viktig at bollene er helt avkjølte før de fylles med krem og marsipan, ellers vil kremen smelte og renne utenfor bollene.



 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Bakerlyst

Bakerlyst

18, Trondheim

Blogg om baking osv

Kategorier

Arkiv

hits